Nieuws

Microsoft Messenger bestaat 10 jaar

Gepost op 08 december 2009 door Webmaster. Bron: Pcmweb.nl.
Vandaag is het precies tien jaar geleden dat in Nederland Messenger, het chatprogramma van Microsoft, werd geïntroduceerd. Inmiddels is versie 14.0 uit, maar het begon natuurlijk allemaal met versie 1.0...


Het programma ontstond omdat gebruikers van Microsoft NetMeeting, een audiovisueel communicatieprogramma, moeite hadden om de mensen te vinden met wie ze wilden praten. De oplossing werd de mogelijkheid om een zogenaamde Buddy List aan te leggen, waarop te zien was welke mensen in de contactlijst online waren.

Hoewel NetMeeting inmiddels niet meer bestaat, kennen we de Buddy List nog maar al te goed - want dat is uiteindelijk de grondslag geworden voor Messenger.

Het programma is de afgelopen jaren een paar keer van naam veranderd van MSN Messenger, via Windows Messenger naar Live Messenger. Inmiddels heeft Windows Live Messenger wereldwijd meer dan 330 miljoen actieve gebruikers en worden er dagelijks zo'n 9,4 miljard boodschappen verstuurd. In Nederland loggen op een gemiddelde dag maar liefst 2,6 miljoen Nederlanders in op Messenger en in een gemiddelde maand worden er in Nederland meer dan 1 miljard Messenger gesprekken gevoerd die 2,9 miljard minuten (ofwel 48 miljoen uur) duren. Per Messenger-gebruiker zijn dat gemiddeld 165 gesprekken per maand!
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!