Nieuws

Google-ceo: privacy bestaat niet online

Gepost op 08 december 2009 door Webmaster. Bron: Webwereld.nl.
Ceo Eric Schmidt van Google vindt het openbaren van gevoelige informatie via Google niet het probleem van de zoekmachine. "Misschien had je het dan sowieso niet moeten doen."


Dat zegt hij in een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC: "Als je iets hebt gedaan waarvan je niet wil dat iemand het weet, misschien had je dat dan sowieso niet moeten doen." Hij zegt verder dat die informatie niet alleen beschikbaar kan zijn voor nieuwsgierige vrienden en googelaars maar ook voor de autoriteiten.

Hij zegt dat er weinig alternatieven zijn voor gebruikers die zich zorgen maken over het onbedoeld delen van online informatie. "Maar als je toch een dergelijke mate van privacy nodig hebt, is het de realiteit dat zoekmachines zoals Google deze informatie voor enige tijd vasthouden."

Voor de Amerikaanse gebruikers wijst hij nog op de Patriot Act om er aan toe te voegen dat de informatie aan de overheid overhandigd kan worden.
Schmidt maakte deze opmerkingen nadat CNBC hem vroeg of Google door gebruikers terecht beschouwd wordt als 'de meest betrouwbare vriend'. Bij Gawker is het fragment van het interview terug te kijken.
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!