Tutorials

SpeedTouch-modem instellen onder Windows XP

Gepost op 09 februari 2009 door Webmaster.
Hoe je je SpeedTouch-modem draadloos kunt verbinden met je computer, leggen we nu uit.

Thumbnail
1
Klik met je rechtermuisknop onderin de taakbalk in het systeemvak op dit icoontje (
Plaatje
) en kies voor de optie Beschikbaar draadloze neterken weergeven. Kies in het scherm dat verschijnt voor Een draadloos netwerk voor een huis of klein bedrijf instellen.

Thumbnail
2
Kies in dit scherm de knop Volgende. Kis in het scherm hierop de eerste optie, Een nieuw draadloos netwerk instellen. Kies Volgende.Voer bij Netwerknaam (SSID) de SSID code in van jouw modem. Bij de SpeedTouch-modems staat deze aan de onderkant van jouw modem. Kies voor Handmatig een netwerksleutel toewijzen, en klik WPA-codering inplaats van WEP gebruiken aan. Klik weer op Volgende. Klik het vinkje bij Verberg characters als ik type weg en toets nu tweemaal uw WPA-sleutel in. Deze staat, als je een SpeedTouch-modem heeft, ook aan de onderkant van jouw modem. Kies Volgende. Kies Netwerk handmatig instellen en klik weer op Volgende. Kies nu voor Voltooien.

Thumbnail
3
In het scherm dat overblijft zal Windows naar draadloze netwerken gaan zoeken. Selecteer de draadloze verbinding die je net hebt ingesteld bij stap 2. Klik op de knop Verbinden om de verbinding tot stand te brengen.