Tutorials

Zoekmachine's toevoegen aan Internet Explorer (IE)

Gepost op 17 februari 2009 door Webmaster.
Vanaf Internet Exploer 7 kun je eenvoudig zoeken vanuit de geïntegreerde zoekbalk. Vanuit deze zoekbalk kun je eenvoudig gebruik maken van zoekmachines (zoals Google, Live Search en Vinden.nl) maar ook binnen gewone site (zoals Hyves, Wikipedia of je eigen site). In deze tutorial leggen we uit hoe je zoekmachine's toevoegt aan Internet Explorer.

Thumbnail
1
Open Internet Explorer. Klik op het pijltje naast het loepje (zie afbeelding). Klik op Meer zoekmachines zoeken....

Thumbnail
2
Op deze pagina staan al diverse zoekmachines die je kunt toevoegen. Klik bijvoorbeeld op Live Search. Er zal een schermpje verschijnen met de vraag Wilt u deze zoekmachine aan Internet Explorer toevoegen?. Kies op Zoekmachine toevoegen om de zoekmachine toe te voegen aan de zoekbalk. Als je het vinkje voor Als standaard zoekmachine instellen aanklikt, zal deze zoekmachine standaard in de zoekbalk staan.

Thumbnail
3
Je kunt ook zelf zoekmachine's toevoegen die niet in op de pagina staan. Als je bijvoorbeeld de zoekmachine van Kaspersky.com wilt toevoegen, ga je naar Kaspersky.com, je voert in het zoekvak het exacte woord TEST in. Als je de zoekpagina ziet, kopieër dan de link in de adresbalk naar het tekstvak achter stap 3 Paste the URL of the Search results page URL:. Bij stap 4 kun je de zoekmachine een naamgeven, zoals hier bijvoorbeeld Kaspersky. Kies op Install om de zoekmachine toe te voegen. Je zult weer een schermpje krijgen waarin je gevraagd wordt of je deze zoekmachine wilt toevoegen. Ook hier kun je het vinkje voor Als standaard zoekmachine instellen aanklikkent, zodat deze zoekmachine standaard in de zoekbalk staan.

Je kunt nu eenvoudig vanuit het zoekvak zoeken in diverse sites.