Tutorials

Video's rippen van RTLGemist

Gepost op 22 februari 2009 door .
RTL Nederland biedt op haar website RTLGemist.nl zo ongeveer al haar programma's gratis online aan! Soms bevatten programma's leuke of interessante content die je kunt gebruiken voor school of je werk. In deze tutorial leggen we uit hoe je de filmpjes van RTLGemist.nl kunt downloaden naar je computer.

!Let op
Je kunt nu nog eenvoudiger video's downloaden van RTL Gemist met onze GemistDownloader.


Op RTLGemist kun je dagelijks vele programma's gratis in je browser bekijken. Denk aan RTL Boulevard, RTL Nieuws, Editie NL, maar denk ook aan shows als Idols, XFactor, Ik Hou Van Holland, Deal or No Deal, WipeOut, etcetera. Die kun je ook downloaden, met een omweggetje.

Omdat RTLGemist.nl gebruik maakt van Microsofts Silverlight techniek, is het wat complexer om een filmpje naar je computer te downloaden. Bovendien stream RTL de afleveringen naar de gebruiker en is niet eenvoudig op te slaan. Daarom gebruiken we Orbit downloaden, die een zogenaamde video-sniffer heeft. Die 'snuift' alle videostreamlinks op en geeft de mogelijkheid deze te downloaden. Als je de aflevering gedownload hebt, kun je het WMV-bestand gewoon in Windows Media Player openen en afspelen.

Let op
Alle content op RTLGemist.nl is auteursrechtelijk beschermd. Wees daarom gewaarschuwd en maak geen misbruik van deze tutorial.

Installatie
Thumbnail
1
Download de laatste versie van Orbit via OrbitDownloader.com. Klik op Download now, en klik nogmaals op Download now. Op de pagina van Download.com klik je weer op Download now. Download het bestand en open het.

Thumbnail
2
Klik in het scherm dat verschijnt op Next. Merk op dat Internet Explorer en Firefox automatisch gesloten zullen worden. Klik op I accept the agreement en klik weer op Next. Klik weer op Next, en klik in het volgende scherm weer op Next. In het scherm dat volgt klik je alle vinkjes uit, en vervolgens klik je op Next. In het volgende scherm klik je het vinkje weer uit en klik je weer op Next. De installatie wordt gestart. Als deze klaar is, klik je op Finish.


Gebruik
Thumbnail
3
Ga naar RTLGemist.nl. Het maakt niet uit of je deze pagina opent met Internet Explorer, Firefox, Opera, Chrome of welke browser dan ook. Zoek de aflevering op die je wilt downloaden (bijvoorbeeld WipeOut).

Thumbnail
4
Open nu Orbit. Dat doe je via Start START, Alle programma's, Orbit, Orbit. Ga naar Tools, en kies de optie Grab++. Klik in het venstertje dat verschijnt op OK.

Thumbnail
5
Ga nu weer naar de pagina van RTLGemist.nl en ververs de pagina door middel van de toets F5. Als je nu weer naar het venster van Grab++ gaat, zul je ongeveer 3 verschillende opties zien. Klik op het vinkje voor de optie die als Refferer domain het domein cache.rtl.nl heeft. Klik daarna op de knop Download.

Thumbnail
6
In het venstertje Create New Download kun je bij Save to: via de knop Browse... de locatie van het filpje geven. Bij Save as: kun je de bestandsnaam bepalen. Zorg wel dat er .wmv achter staat! Klik daarna op OK. Nu kun je het venster Grab++ wegklikken. In het venster van Orbit kun je de voortgang zien. Het download kan, zeker bij lange programma's, enige tijd duren.

Thumbnail
7
Als het programma gedownload is, kun je het vinden in de map die je bij stap 6 hebt bepaald.