Tutorials

Geen internet meer nadat je computer in de slaapstand stond

Gepost op 02 maart 2009 door Webmaster.
Soms heb je geen internet meer nadat je je computer in de slaaptstand hebt gezet. In deze tutorial leggen we uit hoe je kunt voorkomen dat je internet uitvalt bij het ontwaken uit de slaaptstand.

Vaak komt dit door de driver van de netwerkkaart. Check het volgende:

Controleer de hardware
Als je Vista heb, ga naar Start START en klik met de rechtermuisknop op Computer. Kies Eigenschappen. Kies in het nieuwe scherm voor de optie Apparaatbeheer, aan de linker zijbalk. Klik op het plusje van Netwerkadapters. Klik met de rechtermuisknop op de draadloze netwerkadapter en kies Eigenschappen. Controleer of de driver up-to-date is. Zo niet, controleer op de website van de fabrikant of er updates zijn. Je kunt ook op de knop Stuurprogramma bijwerken klikken. Klik vervolgens op Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken.

Pas de instellingen aan
Is het probleem nog niet opgelost? Als je Vista heb, ga naar Start START en klik met de rechtermuisknop op Computer. Kies Eigenschappen. Kies in het nieuwe scherm voor de optie Apparaatbeheer, aan de linker zijbalk. Klik op het plusje van Netwerkadapters. Klik met de rechtermuisknop op de draadloze netwerkadapter en kies het tabblad Energiebeheer. Verwijder het vinkje bij de optie De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen. Klik op OK om de instelling toe te passen.