Tutorials

Privé internetten met Internet Explorer 8

Gepost op 22 maart 2009 door Webmaster.
Het komt wel eens voor dat je gaat internetten op een gedeelde computer, waarbij je iets gaat opzoeken dat niet voor andermans ogen gewenst is, zoals het online kopen van een verjaardagscadeau voor iemand anders. Internet Explorer 8 biedt de mogelijkheid om in een speciaal venster te internetten, zónder dat je sporen op je computer achterlaat!

De zogenaamde InPrivate-functie van Internet Explorer 8 werkt heel eenvoudig.
Thumbnail
1
Start Internet Explorer 8. Merk op dat oudere versies, zoals Internet Explorer 7, deze functie niet bevatten. Klik in de toolbar op het halfblauwe schildje, Beveiliging. Overigens ook te bereiken door de toetsen alt en v kort ingedrukt te houden. Klik nu op de optie InPrivate-navigatie.

Thumbnail
2
In het nieuwe venster dat geopend is, kun je nu internetten zonder sporen achter te laten. Je kunt controleren of je in een InPrivate-sessie zit door te kijken of het blauwgekleurde InPrivate-logo vóór de adresbalk staat. Door simpelweg het InPrivate-venster te sluiten, kun je InPrivate stoppen.


Merk op dat de InPrivate functie ook op te roepen is door de toetsen Ctr, Shift en P kort tergelijketijd ingedrukt te houden.