Tutorials

Themakanalen van Publieke Omroep opnemen

Gepost op 16 december 2012 door Webmaster.
De Publieke Omroep biedt tal van themakanalen, waaronder NPO Nieuws, NPO Politiek, NPO 101 en NPO Humor tv. Deze kanalen kun je via je kabelaanbieder op je televisie bekijken, maar de kanalen zijn ook vrij te bekijken op internet. In deze tutorial een uitleg omtrent het opnemen van deze kanalen via je computer.

We gebruiken het programma VLC Media Player om een opname te maken van het themakanaal. In de volgende vijf stappen wordt je uitgelegd hoe je daarmee een opname kunt maken.

!Let op
Op al het beeld van de themakanalen van de publieke omroep rusten auteursrechten. Het downloaden van dit beeldmateriaal is niet verboden, maar ga zorgvuldig om met het beeld dat je met de opname verkrijgt: maak geen inbreuk op de auteursrechten.


Videourl's van de themakanalen van de Publieke Omroep
Gebruik de links hieronder om in te voeren bij stap 3 van de uitleg hieronder.
(geen URL's zichtbaar? Probeer CTRL+F5)
Merk op dat een gegenereerde url slechts enkele minuten geldig is.

Het opnemen van themakanalen

1
Installeer VLC Media Player.

Thumbnail
2
Open VLC Media Player; het hoofdvenster verschijnt. Klik rechts bovenin op Media gevolgd door Converteren/opslaan....

Thumbnail
3
Een nieuw venster verschijnt. Klik op het tabblad Netwerk. Typ in het tekstvak de url van het themakanaal de je wil opnemen. Om de juiste url te vinden, kijk in de lijst hierboven!
Klik na het invullen op de knop Converteren/Opslaan om verder te gaan.

Thumbnail
4
Er verschijnt een nieuw venster met als titel 'Converteren'. Kies opder 'Instellingen' het tweede bolletje. Klik vervolgens op de knop Bladeren. Je kunt nu aangeven waar je je bestand wil opslaan. Geef vervolgens een bestandsnaam op. Vergeet niet .mp4 achteraan je bestandsnaam te typen; dus typ bijvoorbeeld opname_themakanaal.mp4.
Om de opname te starten, druk je op de knop Start .


5
Het venster sluit zich. De opname is nu begonnen; als je de opname wil stoppen, druk je op de stopknop links onderin.