Welkom gast! Registreren
Virus in Downloader-Plugin?
#1
Twee weken geleden heb ik de plug-in voor IE geïnstalleerd en deze werkt naar behoren.
Vandaag bij het opstarten van de PC meldt mijn Avast Virusscanner dat het bestand codedownloader.exe uit de map C:\Program Files (x86)\GemistDownloader-plugin naar de viruskluis is verplaatst omdat het bestand als verdacht is aangemerkt.
De plug-in werkt overigens nog wel.
Het viel me ook op dat de plugin afkomstig is van static.crossriders.com en niet van helpdeskweb.
Kan iemand hier iets over zeggen?
#2
(27 June 2013, 9:00)Ruud-1947 schreef: Het viel me ook op dat de plugin afkomstig is van static.crossriders.com en niet van helpdeskweb.
Kan iemand hier iets over zeggen?
Het is correct dat de plugin wordt aangeleverd via static.crossrider.com; dit is het platform waar alle versies van de GemistDownloader-browserplugin worden aangeleverd. Ik kan je verzekeren dat de plugin geen virus is, ik vermoed dat je virusscanner een false-positive heeft gemaakt.
#3
Misschien kun je uitleggen wat de functie van codedownloader.exe is.
Moet ik dit bestand uit de viruskluis halen en zijn werk laten doen of moet ik de plug-in als geheel opnieuw installeren?
#4
Codedownloader.exe? Die hoort niet bij de GemistDownloader-plugin, als ik het goed heb. In welke map stond het dat bestand origineel?
#5
C:\Program Files (x86)\GemistDownloader-plugin
#6
(27 June 2013, 19:46)Ruud-1947 schreef: C:\Program Files (x86)\GemistDownloader-plugin

Nu zie ik het bestand zelf ook staan, ik had nog een oude versie van de GemistDownloader-plugin voor IE geïnstalleerd.

Het bestand is veilig; het haalt de laatste regels op voor het detecteren van video's. Dit bestand is alleen nodig voor Internet Explorer; als je dus liever niet werkt met alle .exe's, kun je er voor kiezen om de GemistDownloader-plugin in Firefox of Chrome te gebruiken.
#7
wie werkt nog met IE?


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)